36,50 zł
24,50 zł
38,50 zł
35,50 zł
6,60 zł
6,50 zł
7,50 zł
Zioła szwedzkie Marii Treben z piołunem 90,2 gr.
towar niedostępny
Opis
Zioła szwedzkie z piołunem Marii Treben 90,2 g.
Mieszanka 11 ziół, dokładnie według receptury Marii Treben, do stosowania na wewnątrz i na zewnątrz organizmu, w zależności od schorzenia.
Leczy wiele schorzeń, dobrze smakuje, poprawia trawienie i apetyt.
Zioła szwedzkie wiosną oczyszczają organizm z nagromadzonej zimą tkanki tłuszczowej, jesienią działają uodparniająco chroniąc organizm przed infekcjami.
Skład:
mirra, szafran, kamfora naturalna, senes, korzeń rabarbaru, korzeń kurkumy, teriak, korzeń dziewięciusił, manna, korzeń arcydzięgla, piołun*
*Maria Treben zaleca stosować w składzie aloes lub piołun.
Sposób użycia:
Zioła należy zalać 2 x 0,7 litra 38%-40% alkoholu (polecamy żytniówkę lub dobrą wódkę owocową).
Odstawić na 14 dni w miejsce o temperaturze ok. 25 stopni Celsjusza. Codziennie mieszankę wstrząsnąć.
Po wyżej wymienionym czasie odcedzić i przelać do ciemnych butelek, zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.
Tak przygotowana mikstura może leżakować kilka lat.
Stosowanie:
Profilaktycznie 1 łyżeczkę rano i wieczorem - rozcieńczona wodą.
Można dodać dwie łyżeczki rozcieńczonego eliksiru do szklanki herbaty lub soku pomarańczowego.
Przy różnego rodzaju schorzeniach zażywamy 3 łyżeczki dziennie.
W przypadku poważnej choroby 2-3 łyżki stołowe codziennie - każdą łyżkę dzielimy na dwie porcje i po rozcieńczeniu w 1/8 litra napoju pić około 30 minut przed i po posiłku.
W przypadku stosowania zewnętrznego nasączamy watę lub ligninę i przykładamy na wcześniej natłuszczoną ranę na ok. 2-4 godzin.
Zawsze natłuszczamy skórę gdyż alkohol ją wysusza.
Środki ostrożności:
Uwaga! Nalewkę należy przyjmować zawsze wyłącznie po rozcieńczeniu!
Zapiski ze starego rękopisu na temat Ziół szwedzkich:
Zawroty i bóle głowy, poprawa pamięci i pracy mózgu – wąchanie ziół, zwilżanie czubka głowy lub przykładanie na głowę ściereczki zmoczonej w ziołach.
Krosty, wysypki, strupki – mogą być wyleczone jeśli dokładnie i często zwilżymy je nalewką.
Ból zęba – należy rozcieńczyć łyżkę stołową nalewki niewielką ilością wody i płukać jamę ustną, przytrzymując płyn przez jakiś czas.
Problemy z gardłem i połykaniem – zażywać kilka kropli 3 razy dziennie (rano, w południe, wieczorem) wolno ją łykając. Problem ustąpi a gardło wróci do formy.
Skurcze żołądka – podczas każdego ataku powinno zażywać się jedną łyżkę stołową nalewki.
Kolka – należy zażywać 3 pełne łyżki nalewki, powoli jedna po drugiej. Ból powinien ustąpić.
Złe trawienie – są dobrym lekiem na żołądek.
Ból woreczka żółciowego – spożywać codziennie rano i wieczorem po łyżce stołowej, na noc robi się okłady.
Obrzęki – przez 6 tygodni spożywać rano i wieczorem po jednej łyżce stołowej rozcieńczonej winem.
Bóle macicy – przez 3 dni rano po jednej łyżce w czerwonym winie. Pół godziny po zażyciu należy wyjść na spacer, po czym można spożyć śniadanie (unikać mleka). Ziół nie łączymy z mlekiem.
Pasożyty, tasiemce – ziołami można pozbyć się robaków czy pasożytów. Nawilżoną szmatkę obwiązujemy na pępku i pilnujemy aby cały czas była wilgotna.
Bóle spastyczne – podać krople, bóle powinny ustąpić.
Zaburzenia miesiączkowania – gdy brak krwawienia lub jego nadmiar, zażywamy krople przez 3 dni i powtarzamy 20 razy, wszystko wróci do normy.
Gorączka – podajemy choremu 1 łyżkę stołową kropli i jeżeli organizm nie jest obciążony innymi lekami wszystko szybko wróci do normy.
Niedokrwistość – jeżeli będziemy zażywać krople codziennie rano przez odpowiedni czas, oczyszczą krew i mają działanie krwiotwórcze oraz poprawią krążenie.
Bóle reumatyczne – zażywamy rano i wieczorem, a na bolące miejsca przykładamy nawilżone gazy – bóle kończyn ustąpią.
Dla zdrowotności – kto zażywa codziennie rano i wieczorem, nie będzie potrzebował żadnych innych lekarstw. Wzmacniają cały organizm. Zapobiegają wszelkim chorobom, ciało jest prężne natomiast twarz piękna i młodzieńcza.